Bouwen met EPS

EPS is één van de meest onderschatte materialen van deze tijd. Niet alleen vanwege de uitstekende verwerkbaarheid en eenvoud om verschillende vormen aan te brengen, maar zeker ook vanwege de uitstekende intrinsieke eigenschappen. Het materiaal is licht, sterk, flexibel, isolerend, duurzaam en uitstekend recyclebaar.
 
Vooral de constructieve sterkte van EPS wordt over het algemeen zwaar onderschat. Met één vinger is er namelijk blijvend een gat in te drukken. Met een hele hand is dat al veel moeilijker en in combinatie met de juiste afwerking is het een uitstekend bouwmateriaal. Voordeel is zelfs dat door bouwen met EPS integraal de isolatie voor warmte en geluid voorzien is tot een niveau dat verder gaat dan de eisen in de regelgeving.
 
In de huidige bouwwereld wordt al veel gebruik gemaakt van EPS; zowel puur als isolatie en ook als verloren bekisting in betonvloeren. Deze laatste toepassing geeft al aan dat het heel sterk en vormvast is onder hoge belasting. Bij het grote publiek is dat helaas niet erg bekend, waardoor men wat terughoudend is om EPS constructief toe te passen. Kijken we naar de realiteit in de bouw en als opvulling onder viaducten en wegen, dan heeft het zichzelf al lang bewezen en is het een volwaardig alternatief met vele voordelen.

In onze marktbenadering onderscheiden we nieuwbouw, renovatie en/of drijvend bouwen met EPS.

 

 

Kom eens bij ons op bezoek


Gildestraat 12
6883 DB Velp
Route Productielocatie